Ha csöpög a csap – nonstop vízszerelő

Ha csöpög a csap – nonstop vízszerelő

A szerelő megérkezéséig viszont okos trükknek bizonyulhat, ha a csapról egy cérnát lógatunk le amin lefut a vízcsepp. Így nem fogunk megőrülni a folyamatos csöpögő hangtól.
Ennek a hibának a javítása a legtöbb esetben ki kell cseréljük a teljes csaptelepet. Ha nagyon erősen csöpög egyszerűen el kell zárjuk a sarokszelepet vagy a csempeszepelet. Gömbfejes csaptelepek esetében az okozhatja a meghibásodást, hogy maga a gömbfej elöregedett, megkopott. Ilyen esetben már a telepet sem lehet könnyen szétszedni. A kétgombos csapok esetében is ez a helyzet, a régi, elöregedett telepeket már ajánlatos lecserélni.

Csöpögő csap vízszerelő

Abban az esetben, ha maga a csaptelep még nem használódott el teljesen vagy nem idősödött el, hogy magától értendő legyen a csepegése, elsősorban arra kell törekednünk, hogy a meghibásodott alkatrészt lecseréljük.

Eldurrant felxibilis cső

Ha akkor durran el amikor otthon vagyunk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Ekkor azonnal zárjuk el a sarokszelepet vagy akár a lakásba érkező fővezetéket, különben mindenünk elázhat s még az alsó szomszéd is kárát láthatja.

Ez gyakori hiba, aminek oka a kereskedelemben elterjed olcsó és gyenge minőségű felxibilis csövek. Ezeket nem árt három-négy évente lecserélni, ezzel megelőzhetjük a problémákat.

Amikor szivárog a víz a WC-csészébe

A víztartály tetejét vegyük le és mozgassuk meg a vízelzáró kart. Ez esetenként megtelik lerakodással és az emelkedő vízszint nem tudja a helyére tolni. Ugyanakkor húzzuk le párszor a wc-t, nem kizárt, hogy a leeresztőszelep alá került lerakódás. Ha ezek nem vezetnek eredményre vagy rövid időn belül ismét jelentkezik a probléma, kénytelenek leszünk kicserélni a teljes leeresztő vagy beömlőszelepet.

Ne áztassuk el az alsó szomszédot

A legtöbb esetben a szennyvízelvezető a ludas, vélhetően szakszerűtlenül szerelték be vagy olcsó anyagokat használtak. Ha zuhanytálcát használunk a felxibilis elvezető csöveknél kell megkeresnünk a probléma forrását, kád esetében pedig a tömítők elfáradása a kiváltó ok.

A vízszerelő mester ezeket rövid időn belül meg tudja oldani, nem kell sokat halogatni.

Főoldal a Gázszerelés Budapest, Vízszerelés, Fűtésszerelés Budapest aloldalakról

fűtésszerelés budapest
vízszerelés budapest

gázszerelés budapest

Fűtésszerelő Budapest, gázszerelő, vízszerelő Budapest

fűtésszerelő budapest
vízszerelő budapest

gázszerelő budapest

vízszerelő fűtésszerelő gázszerelő