Gázszerelő 17. kerület Budapest ahol Péter azonnal segít

Gázszerelő 17. kerület Budapest ahol Péter azonnal segít

Gázszerelő tevékenységi körének leírása:

Gázkészülék-javító és gázszerelő az a személy, aki a földgázellátó törvény szerint csatlakozóvezetéket és felhasználói berendezést létesít. Továbbá biztonsági előírásoknak megfelelő felszerelési és időszaki karbantartási folyamatot végez, azaz gázvezetékekkel és gázkészülékekkel kapcsolatos javítási és ellenőrzési feladatokat végez el, a fogyasztó ingatlanjának telekhatárán belül.

A gázvezeték alatt azt a csatlakozóvezetéket értjük, mely a felhasználási hely telekhatárától, a főcsapig terjed, míg felhasználói berendezésnek minősül a fogyasztói vezeték, a gázfogyasztó készülék, a gázfelhasználó technológiákat beleértve, és azok rendeltetésszerű és biztonságos használata ide értve a szükséges tartozékokat is.

A szolgáltatási tevékenység az alábbiakat foglalja magában:

– A csatlakozóvezeték létesítése, üzembe helyezése és karbantartása, üzemzavar elhárítása
– A csatlakozóvezeték és felhasználói berendezés műszaki biztonsági felülvizsgálata

A fenti különböző rész-tevékenységcsoportok mindegyike eltérő anyagi és jogi követelményeket, valamint ebből fakadóan eltérő tartalmú engedélyt igényel.

A gázszerelés a gazdasági tevékenységek egységes osztályozási rendszerében (TEÁOR’08) a 43 Speciális szakképesítés ágazatba tartozik, melyen belül a 43.2. Épületgépészeti szerelés alágazatba és a 43.22 Víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés szakágazatba tartozik.

Főoldal a Gázszerelő 17. kerület Budapest ahol Péter azonnal segít aloldalról