Gázszerelő Budapest 2., 5., 11. kerületben vajon rendelkezésre állnak e

Gázszerelő Budapest 2., 5., 11. kerületben vajon rendelkezésre állnak e

Vajon rendelkezésünkre áll-e az igényeknek megfelelő számú gázszerelő Budapesten?

Miért is merülhet fel valakiben ez a kérdés? A budapesti lakosság örömére szolgálhat, hogy a fővárosban sokkal jobban kiépítették a gázvezeték hálózatot, mint vidéken (ne is említsük az olyan lakóhelyeket, mint mondjuk egy tanyasi ház, távol a településektől), amelynek eredményeképp feltételeznénk, hogy a fővárosi lakosságnak nagyobb arányban van szüksége gázszerelőre, mint a falvakban élő embereknek.

Ez azzal is magyarázható, hogy azokon a területeken, ahol nincs kiépítve vezetékes hálózat és nem is a megszokott alternatív tüzelőanyagot (fa, olaj, szén) használják fűtésre, illetve vízmelegítésre, hanem mondjuk palackos gázt használnak, ott nyilvánvalóan nincs is akkora igény a gázszerelő munkájára, mint a vezetékes gáz esetében.

De vajon tényleg ritkábban van szükség gázszerelőre ezeken a településeken? Ha belegondolunk, a probán-bután gáz földgáz jellegéből adódóan szintén tűzveszélyes, ráadásul – bár fűtőértéke nagyobb – mérgezőbb a földgáznál.

Logikusan megmagyarázható az is, hogy az előírások miért nem annyira szigorúak a palackos gáz estében. Nézzük csak! Különösebb szakértelem nem szükséges annak a készüléknek a beüzemeléséhez, ami gázpalackról működik, hiszen vezetéket érintő munkát ugye nem végzünk. Az üzembe helyezés pofon egyszerű: veszünk az üzletben egy flexibilis csövet, melyet a palackra erősítünk és egy reduktor segítségével kötjük be, 27-es villáskulcsot vagy franciakulcsot használva és már használhatjuk is a készüléket. Persze mindig ügyeljünk arra, hogy a helyiségben megfelelő legyen a szellőzés, hogy jól elvezessük az égésterméket!

gázszerelő Budapest 3. 2. 11. 5. kerületben

gázszerelő Budapest

Kicsit elkanyarodtunk az eredeti kérdésünktől, de hogy megválaszoljuk azt kijelenthetjük, hogy igen, van megfelelő számú gázszerelő a fővárosban. Párhuzamot vonhatunk akár a klímaszerelők leterheltségével. Ezek a szakemberek, akik az év jelentős részében unatkoznak, de legalábbis leterheltnek nem mondhatóak, a nyár és a nagy meleg beköszöntével oly mértékben elfoglaltakká válnak, hogy – ha egyáltalán sikerül telefonon időpontot egyeztetni – több hétbe telik, míg el tudnak hozzánk jönni és megfelelő klímát teremtenek otthonunkban. Az elkeseredett budapestiek ilyenkor felderítik a vidéki szakembereket és inkább nagyobb összeget fizetnek a kiszállási díj fejében (hiszen a távolság lényegesen nagyobb), csak hogy saját kényelmüket biztosítsák.

Ehhez hasonlóan tehát, amikor októberben elkezdődik a fűtési szezon, a gázszerelők iránti igény is ugrászerűen megnő (az év többi részéhez viszonyítva). Nem kell azonban attól tartanunk, hogy nem lesz szabad kapacitású szakember és megfagyunk, mert biztos, hogy találunk valakit, aki rövid időn belül kijön és elvégzi a szükséges munkálatokat. Visszatérve az előbb említett párhuzamhoz, nyáron ugye a klímaszerelő szakemberekre nem elsősorban javítás vagy karbantartás miatt nő meg a kereslet, hanem az újonnan vásárolt készülékek telepítése a legfőbb igény.

Ehhez képest a gázszerelési munkálatok sokkal egyszerűbbek. Például, vannak olyan készülékek, ahol csak nyári üzemmódról téli üzemmódra kell váltani és a szokásos karbantartást elvégezni. Rendkívül fontos viszont és soha ne feledkezzünk meg arról, hogy a szén-monoxid mérgezés elkerülése végett (a konvektorok vagy egyéb zárt készülékek esetében), a füst gázkivezető cső tömítettségét ellenőrizni kell. Mint tudjuk, ezeket a munkálatokat általában olyan gyorsan elvégzik a szakemberek, hogy még arra sem jut időnk, hogy közben kiönthessük szívünket és megvitathassuk a lelkünket nyomasztó problémákat. Nem kell tehát azért aggódnunk, hogy Budapest hiányt szenvedne gázszerelő szakemberek tekintetében. Mindig lesz elég, higgyük el!

Főoldal a Gázszerelő Budapest 2., 5., 11. kerületben vajon rendelkezésre állnak e aloldalról

Gázszerelõ, vízszerelõ és fûtésszerelõ árak Budapesten

vízszerelõ és fûtésszerelõ árak Budapesten vízvezeték szerelõ és gázszerelõ duguláselhárítás budapesten vízszerelõ Budapesten fûtésszerelõ gázszerelõ budapesten wiki víz-, gáz-, fûtésszerelõ budapest jó tanácsok gázszerelõ és fûtésszerelõknekGázszerelõ, vízszerelõ és fûtésszerelõ árak Budapesten