Site icon Péter segít

Energiamegtakarítási tanácsok

Szellőztessük lakásunkat minden nap, ez egészségügyi és biztonságtechnikai szempontból is fontos. A nyílt égésterű kazánok folyamatos oxigénellátását gondoskodni kell! A levegőt a legjobb rövid idejű kereszthuzattal felfrissíteni, így nem fog kihűlni a lakás és a falak. A rossz szigetelés miatt rengeteg energia elvész. Célszerű a nem használt helyiségeket is fűteni jóval alacsonyabb hőmérsékleten. A lehűlt helyiségek felfűtése sokkal több energiát vesz igénybe, mintha azt alacsonyabb hőmérsékleten ugyan, de folyamatosan fűtenénk. Ott ahol tartózkodunk, 21-23 fokos hőmérséklet a legkellemesebb, alváshoz kb. 3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet elég. Amennyiben előfordul, hogy a radiátor nem mindenhol meleg (általában az alsó részén vagy valamelyik oldalán hidegebb), akkor valószínűleg légteleníteni kell. Ezt egy buborékoló hang is alá tudja támasztani.

Pár évente célszerű leereszteni a radiátorainkat, és kicserélni a benne lévő vizet. Ilyenkor rengeteg kosz és sokszor iszapos víz távozik a fűtőtestekből, ami meghosszabbítja azok élettartamát. Ne sajnáljuk rászánni az időt erre a munkára, mert sok fölösleges kiadást előzhetünk meg. A leghatékonyabb megoldás esővízzel, illetve nagy tisztaságú ioncserélt vagy desztillált vízzel elvégezni a feltöltést. Ha rendelkezünk programozható termosztáttal a lakásban, akkor érdemes azt beállítani, hogy ha mi el is felejtenénk állítani a hőmérsékleten, ez a készülék magától végezze el. Ez főleg akkor hasznos, amikor reggel elmegyünk otthonról, és csak este térünk haza. Termosztátos radiátorszeleppel minden helyiség hőmérsékletét külön tudjuk szabályozni, ezzel 1 fokos csökkentéssel akár 6%-os költségmegtakarítást érhetünk el, ami a hóvégi számlán azonnal jelentkezik. Amennyiben nem szeretnénk saját magunk elvégezni a radiátorok vizének cseréjét, vagy nem tudjuk programozni a termosztátot, nem tudja, hogyan kell szabályozni a termosztátos radiátorszelepet, bízza szakemberre.

Épületgépészeti szolgáltatásainkk

Fürdőszobák, mellékhelyiségek, konyhai blokkok rendszereinek megtervezése, kivitelezése, vagy felújítása gyorsan és precízen. Bármilyen vízvezeték-szerelés épületen belül és kívül. Önnek csak fel kell hívnia a elérhetőségeink bármelyikét, és mi rövid határidőn belül kiszállunk a helyszínre, felmérjük a feladatokat, beszerezzük a szükséges anyagokat, és elvégezzük a munkát, ráadásul az általunk végzett munkára még teljes körű garanciát is vállalunk! Vízvezeték szerelés rövid határidővel Budapest és Pest megye!

Ha bármilyen rendellenességet tapasztal, kérjen tanácsot a Tőlünk a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy esetleges szivárgásból, csöpögésből komolyabb hiba legyen, mert a legtöbb esetben a javítás költsége a többszöröse az időben elvégzett megelőzésnek! Árainkat mindig a helyszíni felmérés alapján határozzuk meg, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért Budapesten és annak vonzáskörzetében nem kell külön fizetni. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 6 hónap garanciát vállalunk! Vállaljuk családi házak, társasházak, nyaralók, önkormányzati intézmények, óvodák, iskolák víz-gáz-fűtésszerelését.