Csöpögő csap

Csöpögő csap

A szerelő megérkezéséig okos trükk lehet, ha a csapról egy cérnát lógatunk le amin lefut a vízcsepp. Így nem fogunk megőrülni a folyamatos csöpögő hangtól.

Ennek a hibának a javítása a legtöbb esetben együtt jár a csaptelep cseréjével. Ha nagyon erősen csöpög egyszerűen zárjuk el a sarokszelepet vagy a csempeszepelet. Gömbfejes csaptelep esetében az okozhatja a hibát, hogy maga a gömbfej elöregedett, megkopott. Ilyenkor már a telepet sem lehet könnyen szétszedni. A kétgombos csapok esetében is ez a helyzet, a régi, elöregedett telepeket már ajánlatos lecserélni.

Abban az esetben, ha maga a csaptelep még nem annyira idős és elhasznált, hogy érthető legyen a csepegése, elsődlegesen arra törekszünk, hogy a meghibásodott alkatrészt lecseréljük.

Eldurrant felxibilis cső

Ha akkor durran el amikor otthon vagyunk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat. Azonnal zárjuk el a sarokszelepet vagy akár a lakásba érkező fővezetéket, különben mindenünk elázhat s még az alsó szomszéd is kárát láthatja.

Eldurrant felxibilis cső

Ez gyakori hiba, aminek oka a kereskedelemben elterjed olcsó és gyenge minőségű felxibilis csövek. Ezeket nem árt három-négy évente lecserélni, ezzel megelőzhetjük a problémákat.

Folyamatoan szivárog a víz a WC-csészébe

Vegyük le a víztartály tetejét és mozgassuk meg a vízelzáró kart. Ez néha megtelik lerakodással és az emelkedő vízszint nem tudja a helyére tolni. Ugyanakkor húzzuk e párszor a wc-t, nem kizárt, hogy a leeresztőszelep alá került lerakódás. Ha ezek nem vezetnek eredményre – vagy rövid időn belül ismét előáll a probléma – kénytelenek leszünk kicserélni a teljes leeresztő vagy beömlőszelepet.

Eláztatjuk az alsó szomszédot

A legtöbb esetben a szennyvízelvezető a ludas, vélhetően szakszerűen szerelték be vagy olcsó anyagokat használtak. Ha zuhanytálcát használunk a felxibilis elvezető csöveknél kell keressük a probléma okát, kád esetén pedig a tömítők elfáradása okozhatja. A vízszerelő mester ezeket rövid időn belül meg tudja oldani, nem kell sokat halogatni.

Gázszerelõ, fûtésszerelõ, vízszerelõ hivatkozások Budapestrõl

vízszerelõ Budapesten vízvezeték szerelõ duguláselhárítás budapesten vízszerelõ Budapesten fûtésszerelõ gázszerelõ budapesten blog víz-, gáz-, fûtésszerelõ budapest országos vízszerelõk gov vízszerelõ árak, gázszerelõ és fûtésszerelõGázszerelõ, fûtésszerelõ, vízszerelõ hivatkozások Budapestrõl