Site icon Péter segít

Tanácsok, hogy energiát takarítson meg

Szellőztesse lakását minden nap, ez egészségügyi és biztonságtechnikai szempontból is fontos. A nyílt égésterű kazánok folyamatos oxigénellátását biztosítani kell!A levegőt a legokosabb rövid idejű kereszthuzattal felfrissíteni, így nem hűl ki a lakás és a falakA rossz szigetelés rengeteg energiát pazarol.Javasoljuk a nem használt helyiségeket is fűteni jóval alacsonyabb hőmérsékleten. A lehűlt helyiségek felfűtése sokkal több energiát vesz igénybe, mintha azt alacsonyabb hőmérsékleten ugyan, de folyamatosan fűtenénk.Ahol tartózkodunk, 21-23 fokos hőmérséklet a legkellemesebb, alváshoz kb. 3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet elég.Ha a radiátor nem mindenhol meleg (általában az alsó részén vagy valamelyik oldalán fordul elő, hogy hidegebb), akkor valószínűleg légteleníteni kell. Ezt egy buborékoló hang is alátámaszthatja.

Néhány évente érdemes leereszteni a radiátorainkat, és kicserélni a benne lévő vizet. Ilyenkor nagyon sok kosz és sokszor iszapos víz távozik a fűtőtestekből, ami meghosszabbítja azok élettartamát. Ne sajnáljuk az időt erre a munkára, mert sok fölösleges kiadástól megóvhatjuk magunkat. A legjobb esővízzel, illetve nagy tisztaságú ioncserélt vagy desztillált vízzel elvégezni a feltöltést.

Ha van programozható termosztát a lakásban, akkor érdemes azt beállítani, hogy ha mi el is felejtenénk állítani a hőmérsékleten, ez a készülék magától elvégzi. Ez főleg akkor érdekes, amikor reggel elmegyünk otthonról, és csak este térünk haza. Termosztátos radiátorszeleppel minden helyiség hőmérsékletét külön is szabályozhatjuk, ezzel 1 fokos csökkentéssel akár 6%-os költségmegtakarítást is elérhetünk, ami a hóvégi számlán azonnal jelentkezik.Ha nem szeretné saját maga elvégezni a radiátorok vizének cseréjét, vagy nem tudja programozni a termosztátot, vagy nem tudja, hogyan kell szabályozni a termosztátos radiátorszelepet, hívjon bizalommal:

Épületgépészeti szolgáltatások

Fürdőszobák, mellékhelyiségek és konyhai blokkok rendszereinek megtervezése, kivitelezése, vagy felújítása gyorsan és precízen. Bármilyen vízvezeték-szerelés épületen belül és kívül. Önnek csak fel kell hívnia a telefonszámunkat, és mi rövid határidőn belül kiszállunk a helyszínre, felmérjük a feladatokat, beszerezzük a szükséges anyagokat, és elvégezzük a munkát, ráadásul az általunk végzett munkára még teljes körű garanciát is vállalunk! Vízvezeték szerelés rövid határidővel Budapest és Pest megye!