Site icon Péter segít

WC öblítőtartályok fajtái

Ahol nyilvános Wc van, például egy szállodában, vagy étteremben mindenképpen előnyösebb ez a megoldás!
Mivel a “termék” a vízbe érkezik, a víznek szagelzáró tulajdonsága végett, a szagok terjedése csökkenthető, sokkal higénikusabb, könnyebben tisztán tartható, még abban az esetben is, ha nem történik esetleges tartályhasználat.

3. Öblítőtartályok elhelyezése, típusa szerint
a, Felső elhelyezésű, műanyag tartály
– A szigetelés nélküli tartály, mint pl. Dömötör tartály. Ennél a típusnál a tartály, messze helyezkedik el a csészétől, működési elve nagyon egyszerű. Olcsó és könnyen szerelhető. Viszont lehúzáskor elég hangos, és nagy melegben a hideg víz miatt, kívülről a tartály könnyen párásodik.
– Szigetelt Wc tartály: Ez egy ugyanolyan típusú műanyag tartály, viszont ezt a fajtát szigeteléssel látta el a gyártó, így az előző típusnál jelentkező párásodás, valamint az ebből következő vízcsepegés elkerülhető.
b, Alsó elhelyezésű tartály
Ebben az esetben a tartály, a csészéhez közelebb esik, és az öblítő víz egy vastagabb csövön keresztül folyik a tartályba. Előnyük ezeknek a tartályoknak, hogy szerelésük egyszerűbb, ami fontos lehet, ugyanis a wc tartályok elromlanak. Ha viszont elromlik, akkor fontos szempont, hogy kapható hozzá alkatrész, amit könnyen és egyszerűen lehet cserélni.
– műanyag tartályok
– kerámia vagy porcelán öblítő tartályok:
A kerámiából és porcelánból készült tartályok, un. hűvös eleganciával rendelkeznek. Ezeket hívjuk monoblokkos wc-nek, wc tartálynak.
Az ilyen típusoknál a wc csésze valamint a wc tartály egymáshoz passzol, legtöbb esetben együtt is megvásárolhatóak. A csészére illeszkedi a tartály, így nincs is öblítőcső. Ezek a tartályok elegánsabbak, kinézetre valamint fogásra is sokkal szebbek, jobban mutatnak egy helységben mint a hagyományos műanyag tartályok.
Általánosságban ezek könnyen szerelhetőek, ha jó márkát választunk, minőségi terméket kapunk. Az alkatrész utánpótlás is megfelelő. Viszont egyes esetekben, egy-egy alkatrész ára megegyezhet egy olcsóbb komplett műanyag tartály árával.
A magasabb árkategóriában tehát elegánsabb kinézetet kapunk. Ha vigyázunk rá, karbantartjuk, időben javítjuk, hosszú évekig kiszolgál bennünket.