gáztűzhely használata gázpalackról, avagy gázszerelés a konyhában

gáztűzhely használata gázpalackról, avagy gázszerelés a konyhában

Gáztűzhely használata gázpalackról, avagy gázszerelés a konyhában

A gázszerelésről általában az emberek többségének elsősorban az jut eszébe, hogy új gáztűzhely vásárlásakor annak beszerelése, vagy gázkonvektorunk meghibásodása esetén szerelőt hívjunk, és sok esetben nem is gondolnánk, hogy mindezeken túl, egyszerű dolgokhoz is szükség lehet gázszerelőre. Pedig bármily furcsa is ez a helyzet. Tekintsünk erre egy példát.

Ha bármilyen oknál fogva, szünetel a földgáz ellátás otthonodban, vagy esetleg nincs is a szolgáltatás bevezetve, akkor két opció közül választhatsz. az egyik megoldás, hogy mondjuk főzésre beszerzel egy villanytűzhelyt, lehetőség szerint indukciósat, vagy pedig a meglévő gáztűzhelyedhez veszel egy pb gázpalackot, a szükséges bekötési szerelvényekkel együtt és azt kezded el használni. Viszont az utóbbi megoldás nem olyan egyszerű minta azt gondolnánk.

gázszerelés a konyhában budapesten

Gázszerelés a konyhában

Propán- bután palack

A propán- bután palackban lévő gáz fűtő értéke magasabb, mint a földgázé, ezért ha vezetékes gázra beállított készüléket próbálunk meg használni palackos gázzal, ott komoly problémák vetődhetnek fel. Mivel nagyobb teljesítményt ad le készülékünk, lángja melegebbet ad, ételeink megéghetnek, de ennél sokkal kellemetlenebb az, hogy az égés nem megfelelően megy végbe, és ez miatt a láng kormozhat is, tehát a szép kékláng helyett sárgásan ég, és a gáz el nem égett része feleslegbe megy. Azon túl, hogy a gázpazarlás anyagi problémát is jelenthet, és lakásunk levegőjét is szennyezi, a kormozva égő gáztűzhely a mindennapjainkat is megnehezítheti, mivel edényeink alján vastag koromréteg rakódhat le, melyet nehézkes eltávolítani.

Éppen ezen, problémák elkerülése érdekében célszerű a gáztűzhely égőinek fúvókáit, melyek furata jóval kisebb, kicserélni gázpalackhoz való típusokra. A fúvókákat még csak-csak be lehet könnyedén szerezni, főként az elterjedt gáztűzhely típusok esetén, de azok kicserélése még azok számára is kihívást jelenthet, akik műszaki dolgokban egyébként jártasak. Többek közt azért is, mert más-más teljesítményű égőkhöz, más-más fúvóka való, melyek egy laikus számára fel sem tűnhetnek.

Másik ok viszont, hogy a gáztűzhelyekben lévő fúvókák oly mértékben meg vannak húzva, hogy azokat csak speciális, erre alkalmas szerszámmal lehet meglazítani. Mindezen nehézségek miatt nem érdemes magunkra vállalnunk a gázszerelés terhét, hisz összességében olcsóbban jövünk ki, ha szakemberre bízzuk a munkát. Tehát bármennyire is egyszerűnek tűnhet a gázszerelés első nekifutásra, ez is egy tanult szakma, melynek megvannak a maga rejtelmei és nehézségei.

fûtésszerelõ, vízszerelõ és gázszerelõ hivatkozások Budapestrõl

vízszerelõ Budapesten ki végezhet gázszerelõ tevékenységet Magyarországon duguláselhárítás budapest vízszerelõ Budapest fûtésszerelõ ötletek gázszerelõ budapesten vízszerelõ blog víz-, gáz-, fûtésszerelõ budapest vízszerelõk gázszerelõ és fûtésszerelõfûtésszerelõ, vízszerelõ és gázszerelõ hivatkozások Budapestrõl