Fűtésszerelői munka kiküszöbölése, vízszerelő, gázszerelő segítség

Mivel küszöbölhető ki az állandó fűtésszerelés, vagy mivel előzhető meg?

A megoldás a réz

Az ősz beköszöntével, megkezdődnek a hűvös esték és ezzel együtt megkezdjük a fűtési időszakot is. Ezzel egy időben szokott jelentkezni, hogy a fűtésrendszer is meghibásodik. Ez sajnos nagymértékben hatással van a komfort érzetünkre és ez senkinek nem tesz jót. Sőt még hatással van a ház falára is, mely sok esetben érzékenyen reagál a hőmérséklet ingadozásra is.

Tehát joggal felvetődik a kérdés, hogy mi a teendő fűtésrendszerünk meghibásodása esetén?

Minden esetben arra kell törekednünk, hogy amennyire csak lehet, elsődleges szempont a megelőzés legyen, éppen ezért érdemes már az alapoknál a megfelelő anyagokat használni. Tehát már a ház építésénél a megfelelő alapanyagokkal célszerű dolgoznunk, még akkor is, ha az némi többlet kiadást eredményez. Ebben az esetben erre a megoldás a rézcsövek használata a fűtés és vízvezeték rendszer kiépítésére. A rézcső kiválóan vezeti a vizet, valamint nagyon strapabíró, könnyen alakítható anyag.

A rézcsöveket leginkább a XXI. században kezdték alkalmazni a felújítások és új rendszerek kiépítése során, bár az is igaz, hogy egyes esetekben volt példa arra is, hogy már a XX. században is használták. Megnyugtató lehet azon aggódó emberek számára, hogy a rézcsövek használata minden esetben az európai szabványoknak megfelel. Mivel manapság már használata elterjedt, ezért attól sem kell tartanunk, hogy nehezen beszerezhető anyagról lenne szó. Sőt egyre több helyen hozzájuthatunk, hisz egyre inkább használják vízvezetékek és fűtésrendszerek kiépítésre.

Azért is használják előszeretettel, mert könnyedén alakítható, megmunkálható az anyag tulajdonságának köszönhetően. Ha még több információt szeretne megtudni, vagy el szeretne merülni szakmailag a rézcsövekkel kapcsolatos témában, akkor az MSZ EN 1057:2006+A1 kód alapján keressen rá.

Tehát megállapíthatjuk, hogy minden kétség nélkül, ha fűtésről van szó, akkor csak is a réz jöhet szóba! Ennél az anyagnál nincs átalakulás, korrodálás, az évek alatt változás! Nem fog rajt az idő vas foga, ellentétben a más réztől eltérő anyagokból készült csövekkel szemben. Nem kell tartanunk attól, hogy lenne olyan meghatározott hőmérsékleti maximalizált érték, melyet a rézcső már nem bír el, rézcső használatakor ez a probléma kizárandó.

Viszont abban az esetben, ha törekedtünk a megelőzésre, és megtettünk mindent annak érdekében, hogy fűtésrendszerünk a lehető legkevésbé mehessen tönkre, de mégis megtörténik a meghibásodás, akkor minden esetben csak és kizárólag szakember segítségét vegyük igénybe! Ne kezdjük el saját magunk feltárni a problémát, főként akkor, ne ha esetleg padlófűtéssel rendelkezünk, és ha lehet, semmi esetre se kezdjünk neki a padló felbontásának. Sőt még, ha a klasszikusnak mondható központi fűtéssel rendelkezünk, és úgy gondoljuk, tudhatjuk mi a probléma, akkor is inkább keressünk a telefonkönyvben egy szakembert, aki megoldja szakszerűen a fűtéssel kapcsolatos problémát.

Tehát minden esetben a legfontosabb szempont a megelőzés és a legjobb megoldás a problémára a réz.

Gázszerelő vagy fűtésszerelő segítség

Gázszerelő segít

vízszerelő segít

Főoldal a fűtésszerelői probléma kiküszöbölése aloldalról