Vízszerelés, gázszerelés , fűtésszerelés Problémák Budapesten és környékén

Vízgond, nagy gond – vagyis mégsem?

Ha jobban belegondolunk és elképzeljük lelki szemeink előtt a víz, a gáz és a villany szót, akkor nem túl fényes érzet fog minket elfogni – ugyanis a közművekről, ami először a társadalomnak eszébe jut, hogy negatív és rossz, de nem feltétlenül van ez így. Amikor a postaládából kiszedjük azt a konkrét sárga csekket általában a szívünkhöz kapunk. Legnagyobb bánatunkra vagy örömünkre, inkább az utóbbira akkor van példa, ha azon a bizonyos sárga csekken a szám alacsony és minden gond nélkül befizethető – nem túl szépen mondva.

Bizonyos megemlített víz, gáz és villany közül valamelyik elromlik, akkor a klasszikus agyvérzés gondolat kerülget bennünket.

Villanyproblémák

Akárcsak az életben és minden területen, ugyan úgy vannak kisebb, nagyobb és közepes gondok is a közműveknél – a legkisebb baj, esetlegesen minden túlzás nélkül állítható, hogy ha a villannyal valami gikszer történik. Egy villanykörte kicserélése magától értetődő, hogy egy férfinak nem jelenthet gondot, de egy nőnek is ki kell tudni cserélni. Ezek kis semmiségek, mert ha elromlik, pár perc alatt saját magunk meg tudjuk oldani a problémát. Persze, ha nincs otthonégőnk és a sarkon sincs olyan üzlet ahol égőt kell enni, de persze léteznek olyan meghibásodások, melyek professzionális beavatkozás szükséges, de biztosan állítani lehet, hogy a villany gondjaihoz nem kell agysebésznek lenni, hogy megoldjuk a problémát.

A gáz téma már kicsit problémásabb dolog.

A gázproblémák

Még mázli, hogy nem állandó alkalommal felmerülő gondról van szó – a gázzal kapcsolatos problémák, némi túlzással, de a gázgondok szezonálisnak mondhatók, mely nyilvánvalóan pozitív. Nagy baj, ha a kazánnal, decemberben, januárban vagy februárban van gond. De ha mégis valami probléma jelentkezik, akkor több tényezőre is fel kell készülnünk, de emiatt nem fogunk boldogság táncot járni. Hidegrázás, fagyoskodás, vacogás – ezek nem a legkellemesebb érzések, de sajnos ezekre kell számítania ha, elromlik a kazán. Ha a holdak és csillagok állása is úgy akarja, akkor a kazán egy hétvégihez közeli napon, késő délutáni időszakban romlik el, hisz ilyenkor már nagyon nehéz szerelőt találni, így egész éjjel fagyoskodni fogunk, ez nem egy szív melengető probléma. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy ha nagy a baj az bizony költséges is lehet.

A legnagyobb gond, hogyha gázszivárgás történik, melyet még szezonhoz se lehet kötni, ezáltal bármikor bekövetkezhet.

Lehetőség van rá, hogy ezt a dolgot nem vesszük komolyan, de a gázszivárgás hatalmas veszélyt vonz magával. A gáz alamuszi, hiszen a szivárgást alig lehet észrevenni, de az szervezetünkre és egészségünkre nagyon rossz hatással van, úgy, hogy észre sem vesszük. Ha a szimatunk gyenge kiszagolni a problémát, akkor érdemes, ha a lakásunkba be építettünk egy szivárgásjelzőt, amely rögtön észleli, ha valami tönkre megy és hangos hangot ad ki. A többi már a szakember dolga lesz.

Vízprobléma? Nem probléma!

Valószínűleg sokan értenek egyet azzal, hogy iszonyatosan bosszantó arra ébredni egy fontos napon például – állásinterjú előtt, rendkívül fontos üzleti megbeszélés előtt, vagy akár családi nyaralás reggelén, hogy valamelyik csap csöpög, vagy valahol folyik, illetve egyáltalán nem jön belőle víz illetve ha egyáltalán nem tudjuk elzárni.

A csobogó víz mely a természeten fordul elő az gyönyörű, de a lakásban olyan rombolást képes végezni, hogyha kiömlik a víz nagy károkat tud okozni a padlón, és méghozzá nem csak szó szerint a ingünk gatyánk rá mehet, hanem sajnos átvitt értelemben is a nadrágunk is rá mehet, ha valami probléma merül fel a vízvezetékkel.

Ha valami gond merülne fel a vízzel, csak szakembereknek szóljon!

Főoldal a Vízszerelés, gázszerelés , fűtésszerelés Problémák Budapesten és környékén aloldalról