Ha azt szeretnénk, hogy meleg maradjon otthonunk

Hogyan maradjon meleg otthonunk?

Télen ködös és fagyos reggelek fogadnak minket. Ilyenkor mindig komoly feladat otthonunk melegen tartása. Elsőre ez kézenfekvő és egyszerűnek tűnő feladat, ám néhány dologra nem árt odafigyelni. Talán nem meglepő az a tény, hogy mindenki a legköltséghatékonyabban akarja megoldani otthonának melegen tartását. Most mutatunk néhány pénztárcakímélő módszert arra az esetre, hogy ne essen le az állunk akkor amikor kézhez kapjuk a fűtésszámlát.

Szigeteljünk!

Nyílászáróink nem csak a hideg megfékezésében töltenek be fontos szerepet, de a meleg levegő megakadályozását is segítik. Pár óra idő és energia ráfordítással nagyban tudjuk befolyásolni a rezsicsökkentésünket, amellyiben ablakainkat és ajtóinkat leszigeteljük. Ez a tetőtérben lehet különösen hasznos, hiszen felfelé száll a meleg levegő. Az ehhez szükséges szigetelő szalagot már minden áruházban lehet kapni, szakember a felhelyezéshez nem szükséges, meg tudjuk oldani mi magunk is.

Ház szigetelés a legjobb fűtési rendszernél is hatékonyabb

Tisztítsuk a fűtési rendszert!

A lerakódott rozsda iszapot képez a vezetékekben, ez pedig duguláshoz vezethet. Éppen ezért a szerkezetet időszakosan ellenőrizzük, és tisztítása hosszútávon megtérül, mert a rendszer hatékonysága megnő a tisztítás után, és a lerakódott szennyeződések sem veszélyeztetik tovább rendszerünk többi részét, így megnő azok élettartama is. Az ilyen munkákhoz már mindenképpen érdemes fűtésszerelő szakembert hívnunk.

Programozzuk termosztátunkat!

A programozás által lehetőségünk van arra, hogy lakásunkat alacsonyabb hőmérsékleten tartsuk amikor nem vagyunk otthon. Mindenképpen érdemes lehet egy ilyen termosztátot beszereltetni ha még nem áll rendelkezésünkre ilyen készülék otthon. Ha már beszereztünk egyet, akkor állítsuk be azokat az időpontokat amikor nem vagyunk otthon, így nem lesz olyan magas a belső hőmérséklet. Ez akkor nem lesz zavaró ha a gyermekek iskolában, mi pedig a munkahelyen tartózkodunk. Az okos programozásnak köszönhetően, mire hazaérünk, a rendszer felfűti lakásunkat a jól megszokott hőmérsékletre. Az állítgatásokat kézzel is megtehetjük, de így nagyobb az esélye annak, hogy elfelejtjük és kevésbé kényelmes is.

Fűtési rendszer optimális kihasználása, Fűtésszerelés