A szén-monoxid érzékelő és egy jó gázszerelő

A szén-monoxid érzékelő

A szén-monoxid érzékelő megléte életet menthet, de a megfelelő készülékek is csak akkor nyújtanak biztonságot ha rendeltetésszerűen használod. Most már nagyon sokféle készülék kapható Magyarországon is, beszerzéskor légy nagyon körültekintő!:

Érdemes tüzeléstechnikai szaküzletben vásárolni!

Olyan terméket érdemes venni, amelyhez vagy részletes magyar nyelvű leírás, használati útmutató.

Ezeknek a készülékeknek a felszerelését bízzuk szakemberre!

A készülékeket érdemes 1-1,5 méter távolságra helyezni a fűtőberendezéstől, lehetőéeg alvás vagy állandó tartózkodásra szolgáló helyiség felé nézze, másfél-két méter magasságban, a falak sarkaitól pedig minimum harminc centi távolságban.

Mindegyik készüléken van teszt illetve próbagomb, amely segítségével ellenőrizhető, hogy valóban működik-e a készülék.

Jó gázszerelő szakemberrel megelőzhető a tragédia

A hatóságok nyomatékosan figyelmeztetik arra a fogyasztókat, hogy csak a gyártó által meghatározott ideig használhatóak ezek a készülékek, ezért különösen figyeljünk a legkésőbbi határidőre, amikor is le kell cserélni a berendezést. Azokban az érzékelőkben semmiképp se bízzunk meg, amely ezt az élettartamot már meghaladta!

Ez remek megoldás az energiatakarékoskodás hatékonyságára, sőt az ingatlan eladásnál már kötelező ennek a megléte is. Ezek az energetikai veszély feltáró vizsgálatok, melyet energetikai tanúsító szakemberek végeznek el, segítenek megtalálni a jelenlegi és potenciális problémákat a fűtési rendszerben, így egyszerűen kiderül, hogy hol tudnánk csökkenteni a fűrésszámlánkon.