Gáztűzhely szerelés, ami egyszerű feladatnak tűnik, de roppant veszélyes!

Gáztűzhely szerelés, ami egyszerű feladatnak tűnik, de roppant veszélyes!

Minden háziasszony azt vallja, hogy a főzéshez a legelterjedtebb és a legkényelmesebb a gáz és a gáztűzhely. Ez tökéletesen így is van. Annyira kényelmes és egyszerű a gáztűzhely használata, hogy ennél kényelmesebb és egyszerűbb már más nem is lehetne számunkra. A gáztűzhely gyors főzést biztosít, könnyen, egyszerűen kezelhető, használható és ami még nem egy hátrány, a gáz ára is megfizethető.

De, amennyire kényelmes és egyszerű használatú annyira veszélyes is lehet, ha nem szakszerűen van a bekötése vagy a szerelése a gáztűzhelynek.

Hiába mi használjuk, mi ismerjük a tűzhelyünket, a gáztűzhely orvosa nem mi vagyunk, hanem a gázszerelő szakember!!!!!

A gáztűzhely szerelő munkájuk fő hátrányai az előre nem látható gázszivárgás, rosszabb esetben a robbanás és akár a tűz veszélye.

Akár milyen egyszerűnek is tűnik ez a feladat, a gáztűzhely bekötését, szerelését, javítását vagy akár a tisztítását elvégezni, semmiféleképp NE végezzük házilag. Mindenképp, minden esetbe szakemberre kell bízni, mert nagyon veszélyes, de nem csak a veszélye miatt, hanem mert számos követelmény betartását igényel.

A gázrendszereket fokozott veszélyzónának kell tekinteni. Működésükben csak a regionális vagy a helyi gázszolgáltató, vagy ide szakosodott cégek szakembereinek szabad beavatkozniuk. Ők azok, akik hivatalos szakengedéllyel rendelkeznek. Ők azok a szakemberek, akik fel tudják mérni a probléma okát és segítséget nyújtanak gáztűzhely szerelés vagy akár a gyors és pontos és biztonságos javítása érdekében.

Főbb feladataik közé tartoznak:

-Gáztűzhely szerelés

-Gázsütő szerelés

-Gáztűzhely javítás

-Gázsütő javítás

De természetesen mi magunk is törekedhetünk arra, hogy gáztűzhelyünk hosszú élettartamú legyen. Első körben, amik a legfontosabbak és amihez nem kell gázszerelőnek lennünk, de illik tudnunk:

Vigyázzunk berendezésünkre.

Ne mozgassuk feleslegesen a gáztűzhelyünket.

Rendszeres ellenőrizzük vagy inkább ellenőriztessük a tömlőt gázszivárgás elkerülése végett.

A tisztántartásához ne használjunk durva súrolószert.

Óvatosan nyissuk és zárjuk a sütő ajtaját.

Meghibásodás esten ne próbáljuk meg saját magunk megjavítani a gáztűzhelyünket.

És ne bízzuk a javítást nem megfelelő, képesítés nélküli, nem hozzá értő személyre.

A gyártó mindig részletesen leírja az üzemeltetési szabályokat. Ha ezeket nem tartjuk be, a hibás, nem rendeltetésszerű használat esetén ezek a kockázatok megnőnek. Ezek a szabályok betartása bármilyen termékre igazak lehetnek, nem csak a gáztűzhelyre.

A berendezés élettartalma nagyrészt rajtunk múlik.

Röviden és tömören összefoglalva, a gáz nem játék.

Gáz van 😊, de ne legyen belőle nagy gáz.

Épp ezért a gázszerelést, a gáztűzhely szerelést és minden egyéb gázzal kapcsolatos dolgokat, csak és kizárólag, mindig szakemberre bízzuk hiszen ne feledkezzünk meg arról, hogy nagyon veszélyes és egy életünk van.