Energiamegtakarítási tanácsok

Energiamegtakarítási tanácsok

Szellőztessük lakásunkat minden nap, ez egészségügyi és biztonságtechnikai szempontból is fontos. A nyílt égésterű kazánok folyamatos oxigénellátását gondoskodni kell! A levegőt a legjobb rövid idejű kereszthuzattal felfrissíteni, így nem fog kihűlni a lakás és a falak. A rossz szigetelés miatt rengeteg energia elvész. Célszerű a nem használt helyiségeket is fűteni jóval alacsonyabb hőmérsékleten. A lehűlt helyiségek felfűtése sokkal több energiát vesz igénybe, mintha azt alacsonyabb hőmérsékleten ugyan, de folyamatosan fűtenénk. Ott ahol tartózkodunk, 21-23 fokos hőmérséklet a legkellemesebb, alváshoz kb. 3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet elég. Amennyiben előfordul, hogy a radiátor nem mindenhol meleg (általában az alsó részén vagy valamelyik oldalán hidegebb), akkor valószínűleg légteleníteni kell. Ezt egy buborékoló hang is alá tudja támasztani.

Energiamegtakarítási tanácsok szellőztetés

Pár évente célszerű leereszteni a radiátorainkat, és kicserélni a benne lévő vizet. Ilyenkor rengeteg kosz és sokszor iszapos víz távozik a fűtőtestekből, ami meghosszabbítja azok élettartamát. Ne sajnáljuk rászánni az időt erre a munkára, mert sok fölösleges kiadást előzhetünk meg. A leghatékonyabb megoldás esővízzel, illetve nagy tisztaságú ioncserélt vagy desztillált vízzel elvégezni a feltöltést. Ha rendelkezünk programozható termosztáttal a lakásban, akkor érdemes azt beállítani, hogy ha mi el is felejtenénk állítani a hőmérsékleten, ez a készülék magától végezze el. Ez főleg akkor hasznos, amikor reggel elmegyünk otthonról, és csak este térünk haza. Termosztátos radiátorszeleppel minden helyiség hőmérsékletét külön tudjuk szabályozni, ezzel 1 fokos csökkentéssel akár 6%-os költségmegtakarítást érhetünk el, ami a hóvégi számlán azonnal jelentkezik. Amennyiben nem szeretnénk saját magunk elvégezni a radiátorok vizének cseréjét, vagy nem tudjuk programozni a termosztátot, nem tudja, hogyan kell szabályozni a termosztátos radiátorszelepet, bízza szakemberre.

Épületgépészeti szolgáltatásainkk

Fürdőszobák, mellékhelyiségek, konyhai blokkok rendszereinek megtervezése, kivitelezése, vagy felújítása gyorsan és precízen. Bármilyen vízvezeték-szerelés épületen belül és kívül. Önnek csak fel kell hívnia a elérhetőségeink bármelyikét, és mi rövid határidőn belül kiszállunk a helyszínre, felmérjük a feladatokat, beszerezzük a szükséges anyagokat, és elvégezzük a munkát, ráadásul az általunk végzett munkára még teljes körű garanciát is vállalunk! Vízvezeték szerelés rövid határidővel Budapest és Pest megye!

Ha bármilyen rendellenességet tapasztal, kérjen tanácsot a Tőlünk a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy esetleges szivárgásból, csöpögésből komolyabb hiba legyen, mert a legtöbb esetben a javítás költsége a többszöröse az időben elvégzett megelőzésnek! Árainkat mindig a helyszíni felmérés alapján határozzuk meg, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért Budapesten és annak vonzáskörzetében nem kell külön fizetni. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 6 hónap garanciát vállalunk! Vállaljuk családi házak, társasházak, nyaralók, önkormányzati intézmények, óvodák, iskolák víz-gáz-fűtésszerelését.