Tanácsok, hogy energiát takarítson meg

Tanácsok, hogy energiát takarítson meg

Szellőztesse lakását minden nap, ez egészségügyi és biztonságtechnikai szempontból is fontos. A nyílt égésterű kazánok folyamatos oxigénellátását biztosítani kell!A levegőt a legokosabb rövid idejű kereszthuzattal felfrissíteni, így nem hűl ki a lakás és a falakA rossz szigetelés rengeteg energiát pazarol.Javasoljuk a nem használt helyiségeket is fűteni jóval alacsonyabb hőmérsékleten. A lehűlt helyiségek felfűtése sokkal több energiát vesz igénybe, mintha azt alacsonyabb hőmérsékleten ugyan, de folyamatosan fűtenénk.Ahol tartózkodunk, 21-23 fokos hőmérséklet a legkellemesebb, alváshoz kb. 3 fokkal alacsonyabb hőmérséklet elég.Ha a radiátor nem mindenhol meleg (általában az alsó részén vagy valamelyik oldalán fordul elő, hogy hidegebb), akkor valószínűleg légteleníteni kell. Ezt egy buborékoló hang is alátámaszthatja.

Tanácsok, hogy energiát takarítson meg

Néhány évente érdemes leereszteni a radiátorainkat, és kicserélni a benne lévő vizet. Ilyenkor nagyon sok kosz és sokszor iszapos víz távozik a fűtőtestekből, ami meghosszabbítja azok élettartamát. Ne sajnáljuk az időt erre a munkára, mert sok fölösleges kiadástól megóvhatjuk magunkat. A legjobb esővízzel, illetve nagy tisztaságú ioncserélt vagy desztillált vízzel elvégezni a feltöltést.

Ha van programozható termosztát a lakásban, akkor érdemes azt beállítani, hogy ha mi el is felejtenénk állítani a hőmérsékleten, ez a készülék magától elvégzi. Ez főleg akkor érdekes, amikor reggel elmegyünk otthonról, és csak este térünk haza. Termosztátos radiátorszeleppel minden helyiség hőmérsékletét külön is szabályozhatjuk, ezzel 1 fokos csökkentéssel akár 6%-os költségmegtakarítást is elérhetünk, ami a hóvégi számlán azonnal jelentkezik.Ha nem szeretné saját maga elvégezni a radiátorok vizének cseréjét, vagy nem tudja programozni a termosztátot, vagy nem tudja, hogyan kell szabályozni a termosztátos radiátorszelepet, hívjon bizalommal:

Épületgépészeti szolgáltatások

Fürdőszobák, mellékhelyiségek és konyhai blokkok rendszereinek megtervezése, kivitelezése, vagy felújítása gyorsan és precízen. Bármilyen vízvezeték-szerelés épületen belül és kívül. Önnek csak fel kell hívnia a telefonszámunkat, és mi rövid határidőn belül kiszállunk a helyszínre, felmérjük a feladatokat, beszerezzük a szükséges anyagokat, és elvégezzük a munkát, ráadásul az általunk végzett munkára még teljes körű garanciát is vállalunk! Vízvezeték szerelés rövid határidővel Budapest és Pest megye!