WC öblítőtartályok fajtái

WC öblítőtartályok fajtái

Ahol nyilvános Wc van, például egy szállodában, vagy étteremben mindenképpen előnyösebb ez a megoldás!
Mivel a “termék” a vízbe érkezik, a víznek szagelzáró tulajdonsága végett, a szagok terjedése csökkenthető, sokkal higénikusabb, könnyebben tisztán tartható, még abban az esetben is, ha nem történik esetleges tartályhasználat.

WC öblítőtartályok fajtái

3. Öblítőtartályok elhelyezése, típusa szerint
a, Felső elhelyezésű, műanyag tartály
– A szigetelés nélküli tartály, mint pl. Dömötör tartály. Ennél a típusnál a tartály, messze helyezkedik el a csészétől, működési elve nagyon egyszerű. Olcsó és könnyen szerelhető. Viszont lehúzáskor elég hangos, és nagy melegben a hideg víz miatt, kívülről a tartály könnyen párásodik.
– Szigetelt Wc tartály: Ez egy ugyanolyan típusú műanyag tartály, viszont ezt a fajtát szigeteléssel látta el a gyártó, így az előző típusnál jelentkező párásodás, valamint az ebből következő vízcsepegés elkerülhető.
b, Alsó elhelyezésű tartály
Ebben az esetben a tartály, a csészéhez közelebb esik, és az öblítő víz egy vastagabb csövön keresztül folyik a tartályba. Előnyük ezeknek a tartályoknak, hogy szerelésük egyszerűbb, ami fontos lehet, ugyanis a wc tartályok elromlanak. Ha viszont elromlik, akkor fontos szempont, hogy kapható hozzá alkatrész, amit könnyen és egyszerűen lehet cserélni.
– műanyag tartályok
– kerámia vagy porcelán öblítő tartályok:
A kerámiából és porcelánból készült tartályok, un. hűvös eleganciával rendelkeznek. Ezeket hívjuk monoblokkos wc-nek, wc tartálynak.
Az ilyen típusoknál a wc csésze valamint a wc tartály egymáshoz passzol, legtöbb esetben együtt is megvásárolhatóak. A csészére illeszkedi a tartály, így nincs is öblítőcső. Ezek a tartályok elegánsabbak, kinézetre valamint fogásra is sokkal szebbek, jobban mutatnak egy helységben mint a hagyományos műanyag tartályok.
Általánosságban ezek könnyen szerelhetőek, ha jó márkát választunk, minőségi terméket kapunk. Az alkatrész utánpótlás is megfelelő. Viszont egyes esetekben, egy-egy alkatrész ára megegyezhet egy olcsóbb komplett műanyag tartály árával.
A magasabb árkategóriában tehát elegánsabb kinézetet kapunk. Ha vigyázunk rá, karbantartjuk, időben javítjuk, hosszú évekig kiszolgál bennünket.