Falba süllyesztett, beépített WC tartályok

Falba süllyesztett, beépített WC tartályok

Falba süllyesztett, beépített wc tartály

Ez a legmodernebb és legstílusosabb megoldás.
Ennek a fajta wc tartálynak nagy előnye, hogy falba süllyesztve kerülnek elhelyezésre, így a tartály önmagában nem is látszik, nem fog belerondítani a tervező által kivitelezett terekbe.
Amennyiben ez elromlik, wc folyás tapasztalható, egy előre erre a célra kialakított szerelő nyíláson keresztül történik a javítás.

Falba süllyesztett, beépített WC tartályok

A falba építhető wc tartályok, egy speciális keret segítségével a falban kerülnek elhelyezésre, beépítés után pedig a felület burkolásra kerül.
Hátrányuk, hogy az ilyen típusú Wc-k suerelése, javítása mindig költségesebb mint a többi típusnak, mert a Wc-n és a tartályon kívül, az alkatrészek is magasabb árfekvésűek, mint a hanyományos Wc-knél.

Mire kell odafigyeljünk Wc csésze és tartály vásárlásakor?
1. Elhelyezkedés
– Mielőtt vásárlásra adjuk fejünket, végig kell gondolni, hogy hova helyezzük el a megvásárolt Wc csészét, valamint a tartályt. Meg kell nézni, hogy milyen lefolyót építettek ki a helységben.
Teljesen más típusú csésze használata szükséges a hátsó kifolyűsú (azaz a falba lévő lefolyócső) és az alsó kifolyású (padlóban van) esetében.
Az alsó kifolyású csésze kiépítése átalakítható hátsó kialakításúvá amennyiben szükséges, de ha vásárláskor tisztában van vele, hogy Önnek mire van szüksége, akkor vásárláskor a megfelelőt fogja választani.
Stílushoz illeszkedő legyen? Van-e külön Wc helység kialakítva, vagy pedig egy helyen van a fürdőszobában a wc?
2. Használat
Milyen sűrűn fogja használni a Wc-t? Amennyiben vendég Wc kerül kialakításra, vagy esetleg nyaralóba, vagy egy ritkábban használt lakásban tervez akkor válasszon nyugodtan egy egyszerűbb, csészét, és hozzá egy olcsóbb de könnyen szerelhető wc tartályt.
Viszont ha otthonába keres, mindenképp már bizonyított gyártó termékét válassza, fontos hogy a tartós alkatrészek a legelső szerelés szükségességét is eltolják. Önnek is fontos, hogy már a beüzemelés másnapján kezd folyni a Wc vagy akár egy vagy két év múlva. Beépített WC esetén ezek jelentősége még fontosabb!