Kerti csapok létesítése Budapesten, vízóra felszerelés péterrel

Kerti csapok létesítése Budapesten, vízóra felszerelés péterrel

Kerti csapok létesítése Budapesten

Kerti csapok kiépítését vállaljuk vízóra aknában vagy simán a föld alá is Budapesten, vagy akár a meglévő kerti csapok létesítését is. Vadonatúj kerti csap kiépítésére igényeljen személyes felmérést, melyet emailben visszaküldünk. Ha meglévő kerti csapjával problémái adódnak, mert nem működik vagy nem tudja fagytalanítani, hívjon minket, és amilyen gyorsan csak tudunk segítségére leszünk. Természetesen telefonon is van lehetőség előzetes ajánlatot kérni.

Volt dolgunk egy teljesen üres telken új vízóra szereléssel, aknában dolgoztunk előre, hogy a vízművek a fővízórát beszerelve, azonnal csatlakozni tudjon a mi szerelésünkre. Mivel a telken ház még nem volt, így az elsődleges vízvételi lehetőség a kerti csap volt.
A kerti csapokat 3/4 ”-os méretben szoktuk szerelni, a hozzá tartozó szerelvényekkel, vezetékkel. Ha másra nincs mód, akkor az ½” is megfelelő, viszont a ¾ coll az elfogadott szabványméret.

kerti csaptelep budapest

kerti csaptelep budapest

Amennyiben a dimenzió csökkentése szükséges, akkor a kerti csapra szerelt szűkítővel tudjuk kivitelezni. A mai világban úgyis tesznek a kerti csapokra valamilyen adaptert, hisz a mai modern locsoló technikák már gyors csatlakozásúak, melyeket simán csak össze kell dugni, összepattan és a kötés már kész is.

Viszont még tömlővégek is léteznek, amire simán rá kell tolni a slagot, majd fel kell bilincselni, de ez már manapság elavulni látszik.

Mire figyeljünk oda a kerti csapok esetében?

Vízóra felszerelése

Legyen kerti locsolómérő ha nagyobb kerttel rendelkezünk. Ezt vízműveknél jóvá kell, hogy hagyják, és külön kell megterveztetni. A vízóra felszereltetését azért ajánljuk, mert a csatornadíj tartalmazza a vízórába pörgő köbmétereket. Ha csak locsol, az nem megy a csatornába, így a csatornadíjon tudunk spórolni. Minek fizessünk, ha nem fontos?

Fontos a fagymentesítés: Kerti csapon rendszeresen ürítő csapnak kell lenni, valamint kerti főcsapnak, amit ha használunk, nem fagy szét a kerti csapunk. A kerti főcsapnak, ürítő csapnak fagybiztosnak kell lennie, szigeteléssel együtt. Ha lehet be kell vinni fagyhatár alá.

Amennyiben lehetőségünk van rá, tartunk az egész kerti csapot ¾ collos csőméretben, ha szűkíteni kell, akkor kerti csapnál tegyük.

Munkáink közt megtalálható a kerti csaprendszer kiépítése, ahol meghagyjuk a vízóra helyét is, a hozzá tartozó ürítő csappal.

Egészen biztosak vagyunk abban, hogy kellemetlen dolog és ijesztő is, ha arra ébredünk, hogy egyáltalán vagy csak alig folyik a víz. Télen a fagy beállta okozza, ami hatalmas károkat okoz a vízvezeték rendszerben. A megfagyott vezetékek törése nagyon gyakori eset, keményebb telek idején. Higyje el, nincs egyedül ezzel a problémával.

Viszont ne gondoljunk azonnal a legrosszabbra. Nem mindig jár a fagyás vízveszteséggel. Megfelelő kezeléssel az elfagyott csőszakaszt ki lehet olvasztani, a fagyhatár figyelembe vételével szigetelni, pótolni.