Vízvezeték szerelés egy profi vízvezeték szerelő elmondása alapján

Vízvezeték szerelés egy profi vízvezeték szerelő elmondása alapján

Vízvezeték-szerelés

Ezt az írást azoknak szánom akik saját kezűleg szeretnék a hibákat kijavítani az otthoni vízvezetékükön ill. elkezdenének egy teljesen új vízvezetékrendszer kialakítását. Tudni érdemes , hogy a vízvezeték-szerelés nem ördöngösség csupán technológiai fogásokat kell alkalmazni aminek a végeredménye egy akár egész életen keresztül használható rendszer. Ehhez fogok segítséget nyújtani azoknak a bátor embereknek akik nem ijednek meg az ismeretlen dolgoktól és szeretnének vízszerelési ismereteket elsajátítani. Kívánom ,hogy mindenki járjon sikerrel és használja sok éven keresztül saját keze munkáját.Amennyiben bárhol elakadna vagy segítségre lenne szüksége jelezze e-mailban vagy keressen telefonon: 

+36 30 394 3250

Mindenkinek szívesen segítek megoldani a felmerülő problémát vagy adok tanácsot víz fűtésszerelési témakörben.

vízvezeték szerelő budapest

vízvezeték szerelő

A menet tömítése:

Ha gyári menetet használunk -például egy 1/2″-os sarokszelepet- akkor egy vasfűrészlappal durvítsuk fel a menetet mert a tükörfényes felületén a kóc elcsúszik és így nem tudja behordani a kócot vagy teflont ami vízvezetékünk biztos folyásához vezet az elforduló kóc vagy a tömítő szalag miatt.
Tehát körbe mintha répát pucolnánk durvítsuk fel a menetet. Bele is húzhatnak néhányat a menet völgyei közé ,hogy ott is durvuljon. A gyárilag feldurvított menetet is durvítsuk tovább mert ezek sokszor le vannak krómozva és eltakarja a finom kiállásokat a fényes bevonat.

Alapelvként el lehet mondani akkor jó a durvítás ha érdessége olyan mintha egy új reszelőt tapintanánk.

A kócolás menete a következő:

Ha szuper kócunk van tépjünk belőle egy 20-25 centis darabot -1/2″ csővel számolva- , finoman húzzuk végig ujjaink között h szálra simuljanak.A bal kezünkbe vegyük a csövet vagy idomot és a tetejére fektessük a kócot ellentartva a bal kezünkkel. A kóc 1/3 része legyen a bal kezünk felé a jobbal óramutató járásával megegyező irányba -arra amerre az idomot is tekernénk- tekerjük fel a kócot.Ha már jól megszorult fogjuk hozzá a bal kezünk felé eső részt is és együtt tekerjük fel a maradékot.

Ezután kenjük be bőven szilikonzsírral vagy valamilyen zsiradékkal faggyúval stb… könnyebben csússzon be a tömítő anyagunk az idomba.Ne használjunk festéket vagy sziloplastot elég a zsír , ezzel megőrizzük a kóc rugalmasságát és tömítőképességét.

Kócolásos technikával 16 baros oltóvíz rendszereket is készítettünk amik a mai napig üzemelnek folyás nélkül.
Sárgaréz idomok, golyós csapok könnyen repednek ezért ezeket óvatosan húzzuk össze.
A teflonszalag vagy tömítőzsinór használata ugyanígy történik.Feldurvítjuk és feltekerjük.

Menetet tömíthetünk ragasztóval is a Loctite 517 ajánlom erre a célra. Néhány csepp a menetre összetekerjük és kész a kötés.

Vízvezeték szerelés egy vízvezeték szerelő elmondása alapján

Vízvezeték szerelő Főoldal