Delimano elektromos fűtési KDR-4E-3 típúsú, átfolyó rendszerű vízmelegítő/csap

Delimano elektromos fűtési KDR-4E-3 típúsú, átfolyó rendszerű vízmelegítő/csap

Delimano elektromos fűtési KDR-4E-3 típúsú, átfolyó rendszerű vízmelegítő/csap

Napjainkban már szinte csak a Delimano felkapott termékének az elektromos fűtési, KDR-4E-3 típusú, átfolyó rendszerű vízmelegítő/csap kombináció hirdetése látható szinte mindenhol. Példának okáért említve, a prospektusokban és a neten az olvasható, hogy a Delimano innovációja az, hogy korlátlan mennyiségű akár 60 Celsius fokos vizet is képes szolgáltatni.

Tetőzik ezt még azzal, hogy hagyományos keverő csapokhoz hasonló elven működik, és teljesen automatikus fűtésszabályzozással bír. Az ilyen, szándékosan kelendően megfogalmazott hirdetés a fizikát biztosan nem ismeri, a vezethető ember könnyen elhiszi, hogy itt most valami korszakalkotó született, ami egy csapásra megoldja a konyha, a fürdőszoba, garázs, vagy a hétvégi ház, műhely melegvíz elátását.

Delimano kdr 4e vízcsap

Delimano kdr 4e

Mi az igazság, mire alkalmas ez a készülék?

A puding próbája az evés, szokták mondani, így mis is egy teszt alá vetettük, mit is tud a készülék. Ezekre az eredményekre jutottunk:

A csap középső helyzetben zár, meleg irányba forgatva a fűtőspirált hozza működésbe, így fokozatosan növeli az átáramló víz térfogatát. Térfogatáram növeléssel csökkenő mértékben melegíti fel a vizet, az állandó teljesítményű fűtőspirál. Magyarán szó sincsen automatikus fűtés szabályzásról, a fűtőspirál áramfelvétele 12,6 A, teljesítménye 2,66 kW. Ha a kart középső állásban, felfelé mozditjuk el, hideg vizet enged át. Teljesen nyitott állapotban, hideg állásban, 3bar nyomáson percenként 8,04 liter víz folyik ki. Ebből is látszik, hogy a készüléknek köze nincsen a hagyományos keverőcsapos működéshez.

A készülék 3 bar nyomáson, teljesen nyitott, meleg állásban 4,84 liter vízet enged át percenként, amit a fűtőszál 7,9 Celsius fokkal melegít fel. 1 bar nyomáson percenként 3 liter víz hőfoka 12,8 Celsius fokkal emelkedik. A reklámban beharangozott 60 Celsius fokos vizet akkor érjük el, ha a percenként kiömlő víz mennyiséget 1 liter alá csökkentjük. Ilyen módon egy 10 literes vödör megtöltése 10-14 percet vesz igénybe, mely folyamat végén már csak langyos víz jönne a 60 Celsius fok helyett. Szóval hol van a korlátlan mennyiségű 60 Celsius fokos víz? Ha a kar segítségével csökkentjük a víz térfogatát, akkor a víz nyomása csökken nagyon, és a víz felforr, de szerencsére a beépített hőfokkorlátozó megakadályozáása 80 Celsius fok körüli hőfokon.

Folytatás:

Vízszerelés és vízszerelő, vízvezeték szerelő szolgáltatás praktikák

Delimano ettől zseniális, vízcsap szerelés praktikák Budapesten