Gázszerelés. Gázszereléssel kapcsolatos tévhitek

Gázszerelés a saját szakállunkra?

Ebben a cikksorozatban megpróbálunk elmagyarázni néhány tévhitet a gázszereléssel kapcsolatban. Ez a rész egyéni véleményt tartalmaz.

Manapság divatos az embereket olyan mértékben hülyének nézni, hogy a mikrohullámú sütő használati utasításába beleírják (igaz, ebben az esetben megdöbbentő módon éppen nem is teljesen alaptalanul…), hogy fürdetés után ne abban szárítsuk meg az ölebünket, és pl. a hivatalos ajánlás kis túlzással még a kenyérvágásra vonatkozóan is az, hogy szakemberrel végeztessük. Pedig ennyire azért nem vagyunk hülyék, tudunk kenyeret vágni mindannyian, ráadásul jól.

gázszerelés budapest

gázszerelés

Nem célszerű viszont azt gondolnunk magunkról, hogy önállóan el tudjuk végezni mondjuk a házban a liftszerelés feladatát, ahogy abban a hitben ringatni magunkat sem okos dolog, hogy a gázszerelés feladatával elboldogulunk otthon magunk is. Egy hölgyismerősöm, aki a kislányával él egy bérelt lakásban, idén ősszel váratlanul olyan anyagi helyzetbe került, hogy két hónapig nem tudta fizetni a lakbért és a rezsit. Mindez már önmagában is enyhén szólva kellemetlen dolog volt számukra, de hogy még ennyire se legyen „könnyű” a helyzetük, a bérlemény tulajdonosa egy nap komor arccal beállított hozzájuk, és a lakásban lévő három gázkonvektorból kettőt leszerelt, és elvitt (védelmére legyen mondva, hogy a kislány szobájában nem sújtott le haragjával), miközben az időjárás pedig egyre hidegebbre fordult.

De történetem lényege nem is ez a szokatlan megtorlási vagy kényszerítési mód, hanem az, ami a vihar elvonulása után következett. Az történt ugyanis, hogy amikor végül rendeződött ennek az ismerősömnek az anyagi helyzete, és kifizette minden tartozását a lakástulajdonosnak, akkor az visszahozta és a helyükre rakta a konvektorokat az ismerősöm szobájában és a fürdőszobában – ahonnan korábban leszerelte őket –, majd pár perces kedélyes beszélgetés után távozott. Az ezután következő éjszaka azonban az ismerősöm pár óra alvás után szokatlan fejfájásra ébredt, ami az ő esetében annál is inkább szokatlan volt, mert gyakorlatilag soha nem szokott fájni a feje, kiváltképp az éjszaka közepén. Gázszerelés cikk folytatása itt

vízszerelõ, fûtésszerelő, gázszerelő hivatkozások Budapestről

vízszerelõ Budapesten gázszerelõ duguláselhárítás budapest vízszerelõ Budapest fûtésszerelõ ötletek gázszerelõ budapesten vízszerelõ blog víz-, gáz-, fûtésszerelõ budapest vízszerelõk gov gázszerelõ és fûtésszerelõvízszerelõ, fûtésszerelõ, gázszerelõ hivatkozások Budapestrõl