Fűtésszerelés Budapest

Fűtésszerelő

A korszerűen kialakított és karbantartott fűtés rendszerek, nem csak biztosnásgosabbak, hanem az energiafelhasználásban is meghálálják szakszerű a gondoskodást.

Kérje most fűtésszerelő szakembereink ajánlatát fűtésrendszerek korszerűsítésére, karbantartására, hogy fűtésrendszerének fogyasztása akár 20%-kal is kevesebb legyen.

A fűtésrendszerek karbantartásának legmegfelelőbb időszaka a fűtési szezonon kívül esik, hiszen ilyenkor a javítási karbantartási munkálatok nem okoznak kényelmetlenséget.

Kérjen most ajánlatot fűtésének korszerűsítésére, felülvizsgálatára, hogy működése tökéletes legyen, amikor szükség van rá.

Szolgáltatásunk keretében vállaljuk a fűtésrendszerek javítását, cseréjét, tervezését és komplett kialakítását is.

Fűtésszerelés
A Hőmérnök 😊 a fűtésszerelő.

A fűtés kell, a meleg az szükséges az otthonunkban, milyen jó télen a jó melegen befűtött szobában ülni és bámulni a hóesést, közben egy forró teát kortyolgatni. Ez a kényelem már teljesen megszokott nekünk. Hiányát akkor érezzük csak ha fázunk és itt a fűtésszezon ideje.
A forróvíz és a fűtési rendszer nélkül meglehetősen nehéz élni. A praktikus és megbízható fűtés nem csak a ház vagy lakás fűtését teszi lehetővé, hanem megszakítás nélküli melegvízellátást is biztosít számunkra.

De mekkora bosszúságot tud okozni, ha „kilyukad” a radiátor a nagy hidegben, vagy fűtési problémát észlelünk. Ilyen estekben fűtésszerelőt kell hívni, jobb, ha nem bütykölünk semmit házilag. A fűtésszerelő munkája igen összetett folyamat, hiába gondoljuk, hogy ez egy semmiség, egy egyszerű feladat.

Kezdjük is az alapoknál:

Berendezések beszerelése, karbantartása, üzembehelyezése, javítása mind a fűtésszerelő feladata.
A fűtésszerelő biztosítja a normál élethez szükséges feltételeket, amik nekünk mind természetes folyamat mert van, vagy esetleg „készen” kaptuk, (a hideg helyiségben végzett munka, vagy tanulás, nem túl kellemes). A fűtésszerelő gondoskodik azok zökkenőmentes működéséről és karbantartásáról, javításáról. A berendezések karbantartása, beszerelése és üzembehelyezése sok erőfeszítést igényel a fűtésszerelő szakembertől. Ez a munkafolyamat sok munkát foglal magába, nagy felelősséget igényel. Előfordul az is, hogy nehéz körülmények között kell dolgoznia, különösen akkor, ha fűtési rendszer kiépítését vagy javítását hideg időben hajtja végre. Mert ugye nyáron ki gondol a fűtésre vagy annak a karbantartására?

A jó minőségű fűtő berendezések határozzák meg a rendszer egészének a megbízhatóságát. Szinte számtalan különféle eszközt tartalmaz, amelyek kialakításuk és működésük szempontjából különböznek csak egymástól. Mindemellett mindegyiket ugyanarra a célra tervezték- a hő előállítására. Megtermelik és fenntarják a hőmérséklet optimális szintjét, lakásunkba, házunkban egyaránt. Gyakorlatilag „nincs” fűtőtest, ezeket a berendezéseket úgy tervezték, hogy a hőt eloszlassák a térben. Speciális csőrendszerekkel juttatják a radiátorokba.

Környezetbarát a fűtés, egyszerűen szabályozható és még egy fontos szempont, egyáltalán nem veszélyes, nem kell szivárgástól, robbanástól félnünk, mert igen biztonságos. Központilag szabályozott, ha csak nincs egyedi mérőnk. Ha nincs egyedi mérőnk akkor szereltessünk fel, hogy tényleg a tényleges fogyasztásunkat fizessük, ne pedig általányt.

De a fűtésszerelő feladatai közé nem csak a központi fűtés szerelés, légtelenítés tartozik, hanem a padlófűtés, cirkófűtés, hőszivattyús rendszerek, és ezek mind mind karbantartása, telepítése, felújítása, javítása. Mindegyik fűtés rendszernek meg van a sajátossága is.
Sajnos néhány fűtési rendszerrel kapcsolatban még mindig vannak tévhitek rossz, téves információk. De minden esetben kérjük ki a fűtésszerelő szakember véleményét, aki a tudását és magasfokú szakértelmét megossza velünk.

Akár üzembehelyezésnél vagy csak egy karbantartásnál.

A gyors és szakszerű segítség csak egy karnyújtásnyira van. Ne várjon tovább! Hívjon, hogy segíthessünk!

parallax layer

0 Ft kiszállási díj

Pest megye egész területén belül nincs kiszállási díj!
Pest megyén kívül kérje egyedi ajánlatunkat.

Szolgáltatások

  • radiátorcsere
  • radiátor és kapcsolódó alkatrészek javítása
  • központi fűtés szerelés
  • légtelenítés, csőhálózatok átmosása
  • fűtésszerelés csőfagyasztásos eljárással
  • teljes fűtésrendszerek kialakítása
  • padlófűtés kialakítása

parallax layer

Hétvége? Ünnepnap? Nem akadály! Hívjon bennünket bátran!

Csőfagyasztássos fűtésszerelés

Fűtésszerelés során szakembereink a legkorszerűbb technológiát és eljárásokat alkalmazzák. Csőfagyasztásos eljárás segítségével a radiátorcsere olyan esetben is kivitelezhető, ahol a főcsap elzárására nincs lehetőség. Ilyenkor a fűtési rendszer víztelenítése nélkül is elvégezhető az eljárás azzal, hogy cső károsítsa nélkül egy -78°C-ra hűtött jégdugót hozunk létre a megfelelő helyen a csere időtartamára.

Rólunk mondták

Egy tervezési hiba miatt rendszeresen úszott a fürdőszoba, de sokáig nem tudtunk rajta változtani, mert féltettük az új csempézést. Végül kényszerből mégis meg kellett lépni, de hihetetlen módon mindössze egy darab csempe sínylette meg a műveletet. Köszönjük!
Lévai Szabolcs, Budaörs
Gyorsak és precízek voltak, és nem hagytak rendetlenséget maguk után!
Radnai Roland, Szentendre
Egyik pillantról a másikra, egyszer csak megállt a cirkó és itt voltunk a hosszú hétvégén hidegben, fűtés nélkül. Véletlenül sikerült rábukkannunk a csapatra, és bár kissé kétkedve olvastuk, hogy bármikor, bárhol, de reménykedtünk. Rövid időn belül tényleg megérkeztek és egy óra alatt újra működővé varázsolták a cirkót.
Kis Katalin, Budapest
Köszönjük, megint van vizünk a konyhában!
Burányi László, Veresegyháza
parallax layer

Tanácsadás

Segítünk! Kollégáink sok éves tapasztalattal rendelkeznek a hibaelhárítás terén!

Kapcsolat

Elérhetőségeink és hibabejelentés

Szolgáltatásainkkal és árainkkal kapcsolatos kérdéseit örömmel megválaszoljuk az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

[recaptcha]

Központi vs. egyedi fűtés?
Egyedi vagy központi fűtés?

Egyedi fűtésre jellemző (beszélhetünk cserépkályháról, konvektorról, szilárd tüzelésű kályháról) hogy a központi berendezésektől messze elmarad ezen berendezések hatásfoka. Különösképpen a szilárd tüzelésnél kérdéses a szabályozhatóság, így kevésbé komfortosabb a központi berendezésekhez képest. Központi fűtésesnél a melegvíz üzemű, kevesebb számban más felületek mint a padlófűtés a jellemző. Társasházak részéről a központi rendszerek mellett szólnak a gazdasági érvek. Magas vagy alacsony hőmérsékletű rendszert válasszak?

Mi alapján különböztetünk meg fűtési rendszereket?

A hőtátadó közeg hőmérséklete alapján tudunk megkülönböztetni alacsony és magas hőmérsékletű fűtési rendszereket.

Ott ahol a fűtési rendszer kialakítására kisebb a hely, magas hőmérsékletű megoldás az ajánlott. A legnépszerűbb magas hőmérsékletű megoldás a radiátoros fűtés. Kivitelezőt találni hozzá általában könnyű, mert ezek a szerelők megfelelő szakmai rutinnal rendelkeznek. A hőmérséklet pedig egyszerűen termosztatikusan, szelepekkel, szabályozható helyiségenként.

Az alacsony hőmérsékletű rendszer feladata, hogy 40 Celsius fok körüli hőmérsékletű víz kering a rendszerben. Általában itt a hőleadó fal, padló vagy mennyezetfűtés. Előnyük az, hogy egyenletesebben adják le a hőt a szobában, a huzat kialakulása kevésbé tud kialakulni. Mivel a nagy felületek sugározzák magukból a hőt, ezért alacsonyabb hőmérsékleten is komfortosabban érezzük magunkat. Viszont az alacsony hőmérsékletű berendezéseknek is vannak korlátai, miszerint használatuk csak jól szigetelt épületeknél ajánlott, felújításnál pedig muszáj nagyobb szerelést, bontást kieszközölni.

Mit tudunk a kazánok hatásfokáról?

A kazánok legszembetűnőbb tulajdonsága a hatásfoka. Ennek alapján három fő kategóriába sorolhatjuk őket: Hagyományos kazánok (éves hatásfoka 80% körüli), alacsony hőmérsékletű kazánok (90-95%-os hatásfok) és a kondenzációs kazánok.

Utóbbi éves hatásfoka kiemelkedő, ami annak köszönhető, hogy a füstgázban rejlő energiát is újrahasznosítják, mely által extra hőnyereséghez jutunk. (Akár 105% hatásfok)

Mennyi energiát tudunk megspórolni?

A hagyományos kazánoknak a legrosszabb az éves hatásfoka, emiatt célszerű ezeket lecserélni. Ha lecseréljük a régi és elavult kazánokat, egy magasabb hatásfokú, korszerűbb kazánra vagy kondenzációs kazánra, akkor 20-30 % tüzelőanyag spórolással számolhatunk.

A keringő szivattyúról mit lehet tudni?

Az egyik legfontosabb szempont az, hogy a meleg vizet keringető szivattyú mennyi áramot vesz fel, hiszen ez a fűtési szezonban rendkívül megnövelhető a villanyszámlánkat. Amikor kazánt választunk, ezt is tartsuk szem előtt amikor hozzá tartozó szivattyút választunk. Legjobb választás ilyenkor az elektronikus szabályzású szivattyú. Fűtési hatékonyságot tovább javítjuk ha radiátoros fűtés esetén a falakban, padlófűtés esetén a csöveket is szigeteljük.

Kémény esetén mire kell odafigyeljünk?Fűtési szezonban a balesetek, halálesetek túlnyomó többségét a kazánok nem megfelelő légellátása okozza, mivel az égéstermék elvezetése nem megfelelően biztosított. Ezen hibák a nyílt égésű kazánoknál keletkeznek, ezek ugyanis a szoba levegőjét használják. Az évek óta jól működő berendezés is életveszélyessé válhat, ha a nyílászáró cserénél, tömören záró nyílászárót építenek be. A lakásban lévő légnyomást csökkentheti a konyhai szagelszívó, a ruhaszárító vagy a fürdőszobában lévő szellőző ventilátor. Ez által az égéstermék kezd visszaáramlani. Érdemes a balesetek elkerülése érdekében szén-monoxid mérőt beszerelni, de emellett még fontosabb a kémények és kazánok rendszeres ellenőrzése. Új kazán vásárlásakor válasszunk zárt égésterűt.Hőmérséklet szabályzással hogyan spórolhatunk?

A kulcs a hőszabályzáson alapul fűtés esetén. A kazánvíz szabályzása mellett érdemes termosztatikus radiátorszelepekkel szabályozni helyiségenként, és termosztátot is alkalmazni. Ezen szabályzók helyes használatával jelentős mennyiségű energia takarítható meg.

A cseréhez kell-e engedély?

A jelenlegi szabályzások csak a gázellátást és a kémény kiépítését kötik hatósági engedélyhez, amit tervek megléte mellett a helyi gázszolgáltatótól és kéményseprő ipari szolgáltatótól tudunk beszerezni.

Fűtésszerelés, Gázszerelés, vízszerelés profi szakemberektől 0-24-ben!

Fűtésrendszerek, Gázvezetékrendszerek, Vízvezetékrendszerek Gyorsszolgálata

Az új rendszer kialakítása során úgy gondolják, saját maguk is el tudják végezni a munka tervezését, annak kivitelezését! A legbiztonságosabb és a leghatékonyabb megoldás is egyben ha lakásfelújítás esetén, referenciával, szakképesítéssel rendelkező szakemberre bízzzuk a munka elvégzését, mert garanciát csak az ezzel rendelkező munkatársaink tudnak vállalni! Gyorsszolgálatunk az év minden napján non stop 24 órában fogadja ügyfeleink hívását, szükség esetén 1 órán belül rendelkezésükre állnak. A hétvégén, és munkaszüneti vagy ünnepnapon vízszerelő gázszerelő és fűtésszerelő munkatársaink semmilyen esetben sem számolnak felárat!

Miként szabj határt a folytonos fűtésszerelésnek
A varázsszó: réz

Mint tudjuk, az októberi hónapban kezdődik hivatalosan a fűtésszezon. És ebben az időszakban, valamint amikor hirtelen ránk tör a hideg idő, általában fűtésrendszerben valami elromlik, meghibásodik. És ez sajnos semmilyen szempontból nem örvendetes. Felvetődik számunkra a kérdés, hogy vajon mit is tehetünk ennek megelőzésére, vagy ha már a megtörtén a meghibásodás, akkor abban az esetben mit is tehetünk a probléma megoldása érdekében. Tehát az elsődleges szempont mindig az legyen, hogy elsősorban a probléma megelőzésre törekedjünk.

Fontos szempont, hogy amennyiben lehetőségünk van rá akkor már az alapoknál, tehát a fűtésrendszer kiépítésekor a megfelelő anyagokat válasszuk meg, lehet, hogy ugyan ezek többlet költséggel járnak, de hosszútávon mindenképpen megtérül a befektetésünk. Tehát ennek megfelelően a fűtésrendszer kiépítésekor érdemes rézcsöveket alkalmaznunk, mivel az anyag tulajdonságának köszönhetően az egyik legmegfelelőbb a víz szállítására.

A rézcsövek már a XX. században is közkedveltek voltak az építkezők körében, de igazi reneszánszukat a XXI. században élték igazán, mely teljes mértékben érthető. A rézcsövek használata a mindennapos életterünkben az európai szabályozásoknak is eleget tesz. Mivel manapság már nagyon gyakori a használata fűtésrendszerek és vízvezeték rendszerek kiépítésekor, ezért már könnyen beszerezhető, pótolható szükség esetén. Praktikus használatát még inkább segíti, hogy könnyedén alakítható, bővíthető. Amennyiben a rézcsövekkel kapcsolatos témáról többet szeretne megtudni az a MSZ EN 1057:2006+A1 szabványkód alapján keressen rá.

Tehát a fentiek alapján én bizton kijelentem, ha fűtésről van szó, akkor a réz a legmegfelelőbb anyag! A réz annyira tökéletesen viselkedik, hogy esetében az idő múlásával nem alakul át az anyag. Nem fog rajt az idő és nincs korrózió sem! Más fémekkel szemben nincs maximalizált hőmérsékleti érték sem, melyet ne viselne el.

Abban az esetben, ha mindent megtettél annak érdekében, hogy elkerüld a fűtésrendszered meghibásodását, de valamiért mégis megtörtént az elkerülhetetlen, akkor mindenképpen profi szakemberekre bízd a probléma elhárítását. Semmi esetre se kezdj bele önálló akciókba, amennyiben padlófűtéssel rendelkezel, neki ne ess a padló felbontásának, még ha úgy gondolod, hogy tudod is, hogy honnét eredhet a probléma forrása. A problémák megoldására minden esetben érdemes szakembert hívni, melyet könnyen találhatunk bármelyik telefonkönyvben.

Tehát amint már fent említettem, minden esetben fontos a megelőzés és a réz használata, ez kulcsfontosságú tényező!

Tudod-e?

Tudod-e, hogy az idejét múlt vascsöves központi fűtéses korszakban, miért a plafonhoz közel futottak a csövek? Erre nagyon egyszerű a válasz, hogy a bútorokat szabadon elhelyezhessék, és könnyedén a fal mellé lehessen tolni.

Miután a rézcsövek alkalmazása egyre jobban elterjedt, akkor kezdték azt a megoldást alkalmazni, hogy többnyire a fal alján, a padlóhoz közel helyezték el a csöveket, mivel a réz csövek sokkal vékonyabbak, könnyebben lehet alakítani, vezetni. Azonban a műanyag csöveket leginkább az aljzatbetonban, vagy a falban helyezik el manapság már, ezzel is lerövidítve a meleg víz útját.

Ingyenes Kiszállás a következő kerületekben:

Budapest 1. kerület, 2. kerület, 3. kerület, 4. kerület, 5. kerület, 6. kerület
Budapest 7. kerület, 8. kerület, 9. kerület, 10. kerület, 11. kerület, 12. kerület
Budapest 13. kerület, 14. kerület, 15. kerület, 16. kerület, 17. kerület, 18. kerület
Budapest 19. kerület, 20. kerület, 21. kerület, 22.kerület, 23. kerület

 

Főoldal a Gázszerelés Budapest, Vízszerelés, Fűtésszerelés Budapest aloldalakról

fűtésszerelés budapest
vízszerelés budapest

gázszerelés budapest

 Tevékenységi és szolgáltatási területeink: vízszerelés Budapest 1. kerület, gázszerelés Budapest 1. kerület, fűtésszerelés Budapest 1. kerület

Fűtésszerelő Budapest, gázszerelő, vízszerelő Budapest

fűtésszerelő budapest
vízszerelő budapest

gázszerelő budapest

 Szolgáltatási és tevékenységi területeink:

Fűtésszerelő Budapest 1. kerület, gázszerelő Budapest 1. kerület, fűtésszerelő Budapest 1. kerület.