Gázkészülék szerelő, mit tegyél, ha gázszagot érzel? Gázkazán szerelés

Gázkészülék szerelő, mit tegyél, ha gázszagot érzel? Gázkazán szerelés

Gázkészülék szerelő Budapest, gázkazán szerelés

A gáz néha nem is olyan nagy gond.

Megelőzhető mindenféle gázzal kapcsolatos akadály.

gázkészülék szerelő budapest és vidéke

gázkészülék szerelő budapest

A ház talán egyik leglényegesebb pontja a gázellátás. Nem meglepő egyikünk számára sem, hogy bizonyos időközönként kénytelenek vagyunk néhány dolgot korszerűsíteni otthonunkban. Úgy mint villany, vízvezeték, vagy bármely más területen elhasználódott lényeges dolgokat. Otthonunkban a leglényegesebb és legveszélyesebb lakásügy terén a gáz. Természetesen mind ez azért, mert a gáz életveszélyes.
Talán meglepően hangzik, ha valaki azt állítja van pozitívuma is annak, ha valami nincs rendben a gázzal otthon. A legszerencsésebb szituáció, ha szinte azonnal észlelni tudjuk, hogy valami bizony nincs rendben, hisz elég feltűnő tud lenni mivel a gáznak könnyen érezhető szúró, erős szaga van.

Ez esetben minél előbb észrevesszük, annál előbb meg tudjuk előzni a nagyobb károkat.

Mi a teendő, ha gázszagot érzünk?

Egyértelműen a legjobb döntés, ha egyből szakember segítségét kérjük, mielőtt még bármi nagyobb baj kialakulhatna. Emellett természetesen mi sem ülhetünk karba tett kézzel hisz számos olyan dolog van, melyet mi is megtehetünk az adott esetben.

Első lépésként talán az egyik legfontosabb dolgunk hogy mindenféle nyílt lángot eloltunk, pl gyertya, tűzhely még az őrlángot is és ebbe a cigaretta is beletartozik. Persze ez azért fontos, hogy még véletlenül se repüljön a levegőbe a házunk pillanatok töredéke alatt.

Ezek után mindenképp fontos minden elektronikai eszközt áramtalanítani, a villanykapcsolót pedig szigorúan tilos használni attól függetlenül, hogy az adott helyzetben le vagy épp fel van kapcsolva.
Ha lehetőségünk adja a csengőt is el kell zárni az utcán mivel annak lenyomása is veszélyes lehet gáz szivárgás esetén. Legjobb döntés, ha erről személyesen győződünk meg. További teendőink közé sorolható természetesen az is, hogy az összes ajtót és ablakot kinyissuk, hogy szellőzőn a lakásunk. Természetesen ez idő alatt győződjünk meg róla, hogy a szerelő már úton van.

Ha a lakásban ezek után is gázszagot érzünk, akkor valószínűleg nagyobb a gond, mint ahogy képzeltük. ilyenkor első és legfontosabb teendőnk elzárni a gáz fő csapot.
Ha még ezt követően is érezzük a jellegzetes szúrós szagot, akkor mindenképp értesítse szomszédját az adott helyzetről, pláne ha panellakásról van szó.
A gázszivárgás tehát egyetlen esetben sem gyerekjáték hisz életünk bekerülhet. Azonnal cselekedjen, bármi megszokottól eltérőt észlel lakásásban, és forduljon szakemberhez.

Főoldal a gázkészülék szerelő aloldalról

Gázszerelõ, vízszerelõ és fûtésszerelõ árak Budapesten

vízszerelõ és fûtésszerelõ árak Budapesten vízvezeték szerelõ és gázszerelõ duguláselhárítás budapesten vízszerelõ Budapesten fûtésszerelõ gázszerelõ budapesten wiki víz-, gáz-, fûtésszerelõ budapest jó tanácsok gázszerelõ és fûtésszerelõknekGázszerelõ, vízszerelõ és fûtésszerelõ árak Budapesten