Az elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtés

A már meglévő burkolat bontása nélkül, a burkolat fölé helyezhető a csőkígyó az esztrich-réteggel (a közvetlenül a burkolatok alá kerülő betonréteg) együtt, azonban így belmagasságot veszítünk, valamint az egyes helyiségek között kialakuló szintkülönbségekkel is kezdenünk kell valamit, ha nem minden helyiségben alakítjuk ki a padlófűtést. Amennyiben lépcsőhöz kell csatlakoznunk, az szintén problémát jelenthet a padlószint emelkedése miatt. Fűtésszerelés Budapest környékén.

Az elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtést lehet legegyszerűbben és legolcsóbban utólag kialakítani, mivel ehhez csak a padlóburkolatot kell eltávolítani. Az elektromos fűtőszőnyegre visszaragasztható az új burkolat, és szintváltozással csak minimális mértékben, vagy egyáltalán nem kell számolni.

A folyadékkal működő padlófűtés utólagos kialakításának többletköltsége összemérhető az elektromos fűtés üzemeltetési díjtöbbletével. Erről bővebben itt olvashat.
Fontos tudni, hogy a padlófűtés csakis kizárólag a megfelelő burkolattal fog tökéletesen működni. Így kerülni kell a vastag padlószőnyeget, a vastag természetes anyagú burkolatokat, mint például a bambusz, fa parada. Ezek hőszigetelésként működnek, és így a rendszernek jobban kell dolgozni. Használandó burkolatnak ajánlatos a hideg burkolat (kerémia, kő, greslap) hiszen megfelelően vezetik a hőt, sőt még valamennyire tárolja is.
Felületfűtés alkalmazásánál fontos figyelembe vennünk a helyiség bútorozását is. Egy zsófolt helyiségben nem marad hely a fűtőfelületnek. Azokban a helyiségekben, melyekben a berendezések helye fix (hálószoba, gardrób, konyha) nem szokás padlófűtést betenni.

Fűtésszerelés
A megelőzés szempontjából a rendszert mindenképpen ajánlatos, évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni, karbantartatni. A távhűtéses vagy pedig egyedi fűtéses rendszer leggyakrabban előforduló hibája a levegősödés.
A fűtésszerelés megelőzésére a rendszert mindenképpen ajánlott évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni, karbantartatni. A távfűtéses, vagy egyedi fűtéses rendszer leggyakoribb hibája a „levegősödés”.
Ennek az az oka, hogy csövekben és a radiátorokban levegő keletkezik, mivel ha csekély mértékben is, de valahol szivárog a víz a rendszerből.
Ha hideg a radiátor felülete, nem melegszik fel egységesen, kattogó, bugyogó hangot ad, előfordulhat, hogy légteleníteni kell a fűtésrendszert. Ezt kis ügyeskedéssel akár mi magunk is el tudjuk végezni, amennyiben rendelkezik a randiátor légtelenítővel.

 

Főoldal a Gázszerelés Budapest, Vízszerelés, Fűtésszerelés Budapest aloldalakról

fűtésszerelés budapest
vízszerelés budapest

gázszerelés budapest

 

Fűtésszerelő Budapest, gázszerelő, vízszerelő Budapest

fűtésszerelő budapest
vízszerelő budapest

gázszerelő budapest

Gázszerelõ, fûtésszerelõ, vízszerelõ hivatkozások Budapestrõl

vízszerelõ Budapesten vízvezeték szerelõ duguláselhárítás budapesten vízszerelõ Budapesten fûtésszerelõ gázszerelõ budapesten blog víz-, gáz-, fûtésszerelõ budapest országos vízszerelõk gov vízszerelõ árak, gázszerelõ és fûtésszerelõGázszerelõ, fûtésszerelõ, vízszerelõ hivatkozások Budapestrõl